Herkomst chocolade

Bon Bol Chocolade gebruikt chocolade van de Chocolatemakers. Zij maken de chocolade van boon tot reep zelf in hun eigen fabriek in Amsterdam die volledig draait op zonne-energie. De chocolade wordt met ‘single origin’ bonen gemaakt die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren uit Peru, Colombia, Congo en de Dominicaanse Republiek. Voor deze bonen wordt een hogere prijs betaald zodat de boeren een leefbaar inkomen verdienen. 

Vier origines met elk een eigen verhaal:

Colombia


De Colombiaanse cacaobonen zijn afkomstig van een vrouwencoöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta en worden met het zeilschip, via de Dominicaanse Republiek,  naar Nederland getransporteerd.

Congo


In Congo voorziet de cacao de lokale bevolking van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de berggorilla’s in het Virunga National Park bedreigen.

Peru


Chocolatemakers werkt in Peru aan projecten om de bodemkwaliteit te verbeteren. Ook bouwden ze samen met de cacaoboeren een moderne chocoladefabriek.

Dominicaanse Republiek


Vanuit de Dominicaanse Republiek worden de repen geheel op windkracht met een zeilschip naar Nederland vervoerd om daar te worden verwerkt tot krachtige chocolade. 


Alle repen van Chocolatemakers zijn bij ons verkrijgbaar en daarnaast verwerkt Bon Bol Chocolade onderstaande smaken in de bonbons:


Bio Virunga puur 70%

  • Forastero cacaobonen
  • Herkomst: Congo, Virunga National Park
  • Draagt bij aan de bescherming van berggorilla's in the Virunga National Park in Oost Congo
  • Ingrediënten: 68% cacao bonen, 30% suiker en 2% cacaoboter, alle ingrediënten van biologische teelt


Bio Virunga melk 55%

  • Forastero cacaobonen
  • Herkomst: Congo, Virunga National Park
  • Draagt bij aan de bescherming van berggorilla's in the Virunga National Park in Oost Congo
  • Ingrediënten: 37% cacao bonen, 20% melkpoeder, 25% suiker en 18% cacaoboter, alle ingrediënten van biologische teelt


Bio Dominicaanse Republiek wit

  • Witte chocolade, natuurlijke cacaoboter
  • Herkomst: Dominicaanse Republiek
  • Ingrediënten: 34% cacaoboter, 32% suiker en 34% melkpoeder, alle ingrediënten van biologische teelt

 

Zie voor meer informatie:
www.chocolatemakers.nl

Foto's door o.a. Pierre Fromentin, Lucila Martinez, Reinout van den Bergh; Chocolatemakers