Herkomst chocolade

Bon Bol Chocolade gebruikt chocolade van de Chocolatemakers. Zij maken de chocolade van boon tot reep zelf in hun eigen fabriek in Amsterdam die volledig draait op zonne-energie. De chocolade wordt met ‘single origin’ bonen gemaakt die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren uit Peru, Colombia, Congo en de Dominicaanse Republiek. Voor deze bonen wordt een hogere prijs betaald zodat de boeren een leefbaar inkomen verdienen. Vier origines met elk een eigen verhaal:

Dominicaanse  Republiek Congo

 

 

 

Vanuit de Dominicaanse Republiek worden de repen geheel op windkracht met een zeilschip naar Nederland vervoerd om daar te worden verwerkt tot krachtige chocolade.

 In Congo voorziet de cacao de lokale bevolking van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de berggorilla’s in het Virunga National Park bedreigen.

 

Peru Colombia

 

In Peru werkt Chocolatemakers aan projecten om de bodemkwaliteit te verbeteren en bouwden ze samen met de cacaoboeren een moderne chocoladefabriek. De Colombiaanse cacaobonen zijn afkomstig van een vrouwencoöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta en worden met het zeilschip, via de Dominicaanse Republiek, naar Nederland getransporteerd. 


 

Couverture
Bon Bol Chocolade verwerkt onderstaande couverture in de bonbons:

Bio Awajun puur 80%

  • Criollo cacaobonen
  • Herkomst: Peru, Amazone Regenwoud (geboortegrond van de cacao)
  • Voorziet de Awajun indianen in hun levensonderhoud
  • Draagt bij aan het behoud van tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao
  • Ingrediënten: 78% cacao bonen, 20% suiker en 2% cacaoboter, alle ingrediënten van biologische teelt

Bio Criollo Chulucanas puur 75%

  • Criollo cacaobonen
  • Herkomst: Peru, Chulucanas regio
  • Ingrediënten: 72% cacao bonen, 25% suiker en 3% cacaoboter, alle ingrediënten van biologische teelt

Bio Virunga puur 70%

  • Forastero cacaobonen
  • Herkomst: Congo, Virunga National Park
  • Draagt bij aan de bescherming van berggorilla's in the Virunga National Park in Oost Congo
  • Ingrediënten: 68% cacao bonen, 30% suiker en 2% cacaoboter, alle ingrediënten van biologische teelt

Bio Virunga melk 55%

  • Forastero cacaobonen
  • Herkomst: Congo, Virunga National Park
  • Draagt bij aan de bescherming van berggorilla's in the Virunga National Park in Oost Congo
  • Ingrediënten: 37% cacao bonen, 20% melkpoeder, 25% suiker en 18% cacaoboter, alle ingrediënten van biologische teelt

Bio Dominicaanse Republiek wit

  • Witte chocolade, natuurlijke cacaoboter
  • Herkomst: Dominicaanse Republiek
  • Ingrediënten: 34% cacaoboter, 32% suiker en 34% melkpoeder, alle ingrediënten van biologische teelt

Bio Tres Hombres melk 40% zeezout​

  • Melkchocolade gemaakt met Trinitario cacaobonen uit de Dominicaanse republiek
  • Duurzaam getransporteerd met het zeilschip Tres Hombres
  • Herkomst: Dominicaanse Republiek
  • Ingrediënten: 40% cacao bonen, 18% melkpoeder, 27% suiker,15% cacaoboter en 0,5% zeezout, alle ingrediënten van biologische teelt

 

Zie voor meer informatie:
www.chocolatemakers.nl

© 2020 - 2022 Bon Bol Chocolade | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel